dimecres, 23 de desembre del 2009

Reflexió

Aquest blog m’ha resultat molt educatiu, he descobert molts programes I serveis que desconeixia fins ara I que són molt útils.
No li veig molta utilitat com a mestre el fet de tenir un blog, però si es veritat que a pots compartir moltes coses, opinions, i buscar bloc sobre tots els temes per veure idees diferents.

Hi ha diverses entrades que m’han agradat amb diferència més que les altres. Una és el vídeo que varem fer amb les fotògrafes de la setmana cultural. Si feu clic aquí podeu accedir directament a aquesta entrada.

Una altre va ser el retrat que li vaig fer a la meva companya i amiga Cristina, ja que em va resultar divertit e interessant fer-li i desprès llegir lo que ella havia escrit també. El retrat que vaig fer el podreu veure aquí.

L’ultima entrada és la que més em va agradar, el Gimp, em va interessar molt com es retoquen les fotografies i poder modificar-les, posar diferents efectes, etc hem va divertir molt. Per veure les fotografíes que vaig retocar només cal fer un clic aquí.

Espero que el blog agradi i que sigui interessant i útil per molta gent.
Un fort comiat i Bon Nadal!!

Raquel.

dimarts, 22 de desembre del 2009

Anorèxia

Per a el treball del mòdul 1 les meves companyes Cristina, Anna i jo vam escollir el tema de l’anorèxia, el qual vam presentar a classe el primer dia d’exposicions. Aquest és el PowerPoint que vam fer per a la presentació davant de tota la classe, i el vídeo que vam passar.




Google Docs

A l’ultima classe de TIC del passat Dijous hem treballat el Google Docs o & Spreadsheets.
Aquest és un programa gratuït basat en Web per a crear documents en línia amb la possibilitat de col·laborar en grup. Inclou un Processador de textos, una Full de càlcul, Programa de presentació bàsic i un editor de formularis destinats a enquestes.


Els arxius s'emmagatzemen en els servidors de Google. Els arxius emmagatzemats poden ser exportats en diversos formats estàndard o ser enviats per correu electrònic. Durant l'edició dels documents, aquests es guarden automàticament per a evitar pèrdua d'informació. Altra característica important és la possibilitat de col·laboració de grups de treball, a més de poder compartir-los amb múltiples usuaris al mateix temps.
Tenim la possibilitat de compartir aquest arxius que pengem al servidor, ja bé sigui només perquè els altres els puguin veure o bé perquè també tinguin la possibilitat de modificar-los.

Hem de tenir un compte de Gmail per poder accedir a aquest servidor. Un cop el tinguem només cal anar a la barra d’eines de Google i a “més” i seguidament a “Docs”.
Així entrem al Google Docs. Un cop dins cal clicar a “ Crear nou” i escollir el que sigui més adient per l’activitat que volem fer, o el que més ens interessi.

Per accediri directament podeu fer clic aqui.

És un programa molt adient per nosaltres ja que així no cal anar sempre amb una memòria a sobre ja sigui disc, “pen”,,etc. D’aquesta manera podem obrir els nostres arxius siguem on siguem, des de qualsevol ordinador. Com estan penjats dins la xarxa els podem recuperar quan vulguem.

dilluns, 21 de desembre del 2009

Setmana d'activitats

M'ha encantat aquesta setmana, m'ho he passat molt bé i hem pogut viure altres experiències fora de les aules. És important no perdre la motivació dels nens i cuidar aquesta curiositat per descobrir, aprendre i veure-ho tot. Hi ha varies de les sortides que serien una bona proposta er dur-les a terme amb els nens. Personalment l’activitat que més em va agradar, va ser la de dilluns, el jardí de cordes, ja que era com una superació personal, m’ho vaig passar fenomenal i vaig experimentar moltes emocions.

Aquest és el vídeo fet amb el MovieMaker amb les fotografies de la setmana de les diferents activitats.

divendres, 18 de desembre del 2009

600 euros al millor de la classe

La idea de premiar la productivitat ha calat en la universitat. Però en aquesta ocasió els agraciats no són els professors i altres funcionaris, sinó els estudiants. Des de fa tres cursos, la Universitat Politècnica de València gratifica amb 600 euros als seus millors expedients. Va començar en 2007 distingint amb un diploma i aquesta quantia econòmica als 44 millors estudiants que es matriculaven en la seva universitat (34 amb les notes de Selectivitat més altes i 10 de Formació Professional) i progressivament aquest premi que es concedia als nouvinguts s'ha anat estenent fins a premiar aquest any als quals millor expedient obtenen en primer i segon curs i recent titulats. A més dels 44 premis per als novençans, s'atorguen 32 més per cada curs a raó d'un premi per cada mil estudiants i un repartiment proporcional per cada centre. La notícia en altres webs.
Segons les bases del premi, l'objectiu és "reconèixer l'esforç realitzat en els estudis i incentivar la seva formació universitària".

Si voleu veure la notícia sencera feu clic aqui.

Personalment he de dir que em sembla lamentable haver de premiar als joves amb diners perquè estudiïn i més una carrera quan se suposa que ho estan fent per vocació. Amb aquesta actitud només aprenen a valorar la materialitat de les coses i a fer les coses no ja per un mateix sinó per la recompensa monetària que té i no la personal. Seria de millor ajuda que un cop acaba la carrera als millors els busquessin un lloc de treball o alguna cosa així que no aquest suborn per motivar-los a estudiar.

dissabte, 12 de desembre del 2009

Download Helper

En l’activitat d’avui treballem com descarregat vídeo del “youtube”.
Quan sapiguem quin vídeo volem descarregar, utilitzant el Mozilla Firefox en comptes del internet explorer, podem descarregar l'aplicació del Download helper. L'instal·lem i ja podem descarregar els vídeos que vulguem.A la barra d'eines ens sortirà la icona del programa (3 boletes, una vermella una groga i una blava), cliquem sobre ella, li donem a descarregar i ja el tenim.

dimecres, 9 de desembre del 2009

Creem un JClic

Amb el programa JClic podem crear diferents activitats per treballar amb els nens els conceptes que vulguem, d’una manera diferent, sense paper ni llapis. D’aquesta manera els nens també aprenen a utilitzar les noves tecnologies i l’ordinador.
La Cristina i jo hem creat deu activitats que tracten sobre: Els Esports.




En aquestes activitats podeu trobar diverses associació, puzles, un memori, un trencaclosques amb moviment i algunes associacions complexes.



Aquestes són les nostres actvitats, esperem que agradin:
Per entrar-hi feu clic aqui.

divendres, 13 de novembre del 2009

Lectura i vídeo

Amb aquest programa he pogut fer el vídeo que us desaré a continuació. El Vídeo esta fet amb fotografies de bruixes, ja siguin animades o conegudes. Les fotografies tenen alguns efectes o moviments, posats amb aquest programa. El text que he llegit parla sobre l’origen de les bruixes, és a dir, la seva historia.

Per fer-ho també he utilitzat el Audacity, del qual ja havíem parlat fa algunes sessions. La veu esta gravada amb l’audacity, junt amb la cançó de fons, la qual esta modificada lleugerament perquè la veu s’escolti bé, desprès ho he passat tot al Windows Movie Maker per posar-hi les fotografies junt amb els efectes que he volgut i la cançó amb la veu.
Amb el Windows Movie Maker pots posar les fotografies o vídeos que vulguis, posar efectes en aquestes, moviments diferents, lletres, cançons i veus, és pot fer tot perquè et quedi un vídeo com tu vulguis. És molt fàcil d’utilitzar, jo mai havia provat de fer cap vídeo, aquest és el primer, i no ma resultat extremadament difícil, a més és un programa que no cal descarregar sinó que ja està integrat amb el pac de Windows del mateix ordinador.

dijous, 12 de novembre del 2009

Ús del Powerpoint

Que és?
És un programa dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador.
Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació.
Aquest tipus de presentacions sol ser molt cridaner i molt més pràctic que els de Microsoft Word.
PowerPoint, de la companyia Microsoft, és un dels programes de presentació més estesos en l'actualitat. Ve integrat en el paquet Microsoft Office com un membre més, que pot aprofitar els avantatges que li ofereixen els altres components de l'equip per a obtenir un resultat òptim.
Amb PowerPoint podem crear tot tipus de productes relacionats amb les presentacions: Diapositives estàndard de 35mm, transparències, documents impresos per als assistents a la presentació, així com notes i esquemes per al presentador.
Com aquest és un programa que utilitzarem molt per a les exposicions hem de tenir molt clar com s’utilitza adequadament.


L’ús del PowerPoint
Els avantatges que té l’ús aquest programa són:

- L’alumne sempre té en pantalla una guia del que s’està dient, dels termes claus de l’esquema...
- Permet d’incorporar imatges il•lustratives.
- Permet crear esquemes de manera que és fa més intel•ligible la matèria.- Podem inserir tota mena d’elements multimèdies com ara: imatge, so, vídeo, animacions, efectes, fons, etc.
-Permet utilitzar una variada gamma de colors i formes que clarifiquin el significat dels continguts.


En canvi aquest són els errors que no fan un bon ús d’aquest programa i que poden fer que quedi malament la nostra presentació.


- Massa informació en les diapositives, la qual cosa dificulta la lectura i la claredat de la informació.
- L'orador no explica els conceptes, sinó que es limita a llegir la pantalla.
- Els colors i les formes es col•loquen en la pantalla de forma indiscriminada sense atenir-se a cap ordre estètic.
- Hi pot haver un abús dels elements multimèdies. El cas més clar seria la
repetició de determinats tipus de sons, que poden desconcentrar l’espectador. Pot succeir que l’alumne estigui més atent als efectes o sons que al discurs de l’orador.
- L’aula ha de tenir un bon sistema de projecció i de llum perquè no es faci pesat ni s’estigui a les fosques.


A classe per grups hem treballat els diferents tipus de PowerPoint: correcte e incorrecte.
El meu grup, format per la Cristina, l’Anna, la Irene, la Laura i jo hem fet un exemple de PowerPoint mal fet que us deso a continuació








Gimp.2

Aprenem a utilitzar un programa per modificar fotografies!! El programa que hem utilitzat s’anomena Gimp.2 És semblant al photoshop encara que aquest és més fàcil d’utilitzar i es gratuït. Nomes te l’has de descarregar d’Internet i instal•lar-lo al ordinador. Un cop instal•lat ja el pots utilitzar lliurement sense pagar res.

Abans de fer ús del programa, hem estat fent-nos fotografies a la classe amb els companys, desprès amb aquestes hem fet unes activitats proposades per la Loles que seran les següents:

Activitat 1

En aquesta activitat hem de reduir el tamany d’una de les fotografies fetes a la classe, jo e escollit una de la Anna, la Cristina i jo. Per fer l’activitat primer hem d’anar a la barra d’eines del programa desprès a l’opció d’imatge i dins d’aquella opció a l’opció d’escalar la imatge i reduir el tamany d’aquesta fins que nosaltres vulguem. Primer la imatge media 604x453 píxels i le reduït fins a379x284 píxels, abans ocupava 46 kb i ara ocupa 22 kb. Per això hem reduit l’amplada, l’ançada i la resoluciço de la fotografia, d’aquesta manera podem fer més petites les fotografies que tiguem i així no tenir problemes a l’hora de pujar-les a blogs o pagines web.
Aquesta és la fotografia un cop modificada.


Activitat 2

En aquesta activitat primer hem de seguir els mateixos passos que en l’anterior, és a dir, que reduirem el tamany i la ressolució. Abans la imatge media 604x453 píxels i le reduït fins a 335x251 píxels, abans ocupava 46 kb i ara ocupa 19 kb. La imatge a quedat així:








El següent pas d’aquesta activitat és retocar la imatge, és a dir, modificar-la posant els efectes que volguem. A la meva imatge jo he posat diversos filtres: un punt de llum degradat a la dreta, una mascara que desenfoca la imatge, un efecte “lienzo”, és a dir, com si fos una tela i he difuminat els cantons. He descobert que hi ha un mil i una possibilitats i efectes per retocar la fotogtafía i fer que sembli un altre completament.
La imatge d’abans, desprès de posar-li tots aquest efectes ha quedat de la següent manera:





Finalment hem de retallar la fotografia com nosaltres volguem, jo he retallat el fons, deixant només a les persones i el punt de llum. A més a més perquè no és notes tan el tall de la fotografia per als voltats de les persones he esborrat una mica el fons que quedava amb un efecte de la goma que borra molt poquet, com difuminat.





dilluns, 2 de novembre del 2009

Retrat

Parlaré sobre una noia molt especial. No sé molt bé per on començar, ja que ella m’ho ha posat molt difícil amb la descripció tan preciosa que m’ha fet. Si voleu veure-la feu clic aquí.


La meva descripció és la següent:

És una jove esvelta, d’alçada com jo més o menys, metro setanta aproximadament i molt prima. Acostuma a portar el cabell molt natural, arrissat, tampoc molt, és podria dir que ondulat, molts dies s’hi posa diademes molt fines i porta el serrell llis cap a un costat. Vesteix bé, elegant, l’encanten les botes, els mocadors, i sobretot anar-se de compres i veure mil coses.
Porta sempre un collar molt simbòlic, un mig cor, que li porta molts bons records d’una persona molt especial per ella.
Té la cara petiteta, els ulls verdosos, maquíssim, els quals són molt expressius.
Aquesta noies és caracteritza pel seu somriure el qual sempre hem sap contagiar de qualsevol manera, encara que em senti malament i no tingui cap gana de riure. Pena molt en els altres i intenta donar tot lo millor d’ella mateix en tot lo que fa i ajudar a tot el que pot en qualsevol tasca, sense esperar res a canvi. Val molt la pena conèixer a una persona com ella, ja que ami personalment apart de que m’ajuda molt, és capaç d’alegrar-me els dies més foscos de pluja. Només puc dir-li que gràcies per tot i per poder dir que és la meva amiga! Aquesta noia és la Cristina Castells.

diumenge, 1 de novembre del 2009

Blocosfera


Una blocosfera és un conjunts de blogs, que estan relacionats entre ells perquè i què tracten una mateixa temàtica, que és lo que tenen en comú, per exemple: els contes.
L’activitat tracta en que per grups hem de fer una blogosfera, crear un blog i cercar d’altres blogs o pàgines que tinguin la mateixa temàtica i enllaçar-los i comentar-los.

El nostre grup (Irene, Cristina, Míriam, Laura, Míriam i Raquel) hem decidit fer un blog sobre els contes infantils.

Hem creat un compte en gmail per així poder crear el nostre blog que s’anomena: “El racó dels conta contes”. Un cop creat el blog, hem anat posant enllaços als diferents blogs o pàgines que trobàvem interessants sobre contes i hem anat fent entrades cadascuna amb una petita reflexió sobre el que haviem trobat.
La fotografia de ``Los 7 enanitos´´ té l'explicació en el que el nostre nom com a grup és: ``Las 7 enanitas´´ i al nostre blog conjunt hem inventat un conte sobre 7 nanes, és a dir:nosaltres.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Audacity

Per fi puc penjar l’àudio fet a classe desprès de molt esforç i alguns problemes que altres, sento el retràs, però estic almenys estic satisfeta del resultat.

Hem après a editar sons, veus, a gravar, a sobre posar uns sobre els altres, moure’ls, puja i baixa el volum, etc. Tot això ho hem fet amb un programa anomenat: Audacity, el qual ens podem descarregar de la xarxa de forma gratuïta. És molt fàcil d’utilitzar i s’aprèn ràpidament a fer-ho.


Desprès de buscar algunes cites sobre educació vam gravar-les una per una i els hi vam posar música de fondo. Ho vam fer la Cristina, l’Anna i jo.
Les cites les vam escollir perquè d’alguna manera cada una expressava lo que nosaltres mateixes també pensem, la nostra idea d’educació. Ens sentim identificades amb el missatge que les cites ens fan arribar.
Per poder pujar l’àudio, ens hem fet un compte a una pàgina anomenada, Esnips, la qual ens proporciona un codi que hem de posar al fer l’entrada del blog però el problema que teníem era que d’aquesta manera la resta de companys al no tenir el nostre compte no podien escoltar-lo. Per això, ens hem fet un altre compte a http:// www.sites.google.com i així si que ens ho hem pogut penjar i que tothom l’escoltés.

Aquest és l'àudio que hem fet

dijous, 22 d’octubre del 2009

Cultura i programari lliure: 4 situacions

Podem dir que la cultura lliure és un conjunt de programes que preten fer arribar coneixements i aprenentatges de manera igualitaria a tothom. Defensa que tots tenim dret a descobrir i per tant, el seu objectiu és vetllar per tal de que aquests coneixements siguin gratuïts.Per tant, la cultura lliure crea programes similars al Word, Excel, Photoshop, pels quals s'han de pagar diferents quantitats de diners, que estàn a l'abast de tothom.

En aquesta activitat, hem de trobar quina d'aquestes uatre situacions és la correcta. Nomès n'hi ha una i hem de dir els motius pels quals són correctes o no ho són.
Les 4 situacions que s'ens expossen són les quatre següents:

A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de bàsquet.-

B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.-

C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"-


La situació A és incorrecta, ja que el professor indica de quina marca han de ser les sabates per fer eduació física i en sabem la marca però no sabem qui les ha fet. Els alumnes no tenen varietat ni llibertat per escollir la marca o el moòdel de sabata que faràn servir, sinò que el mestre imposa la que ell vol.
La B és incorrecta també ja que els alumnes buscaran i comentaran moltes fotografíes sobre les quals desconeixeríen l'autor, qui las ha fet i a més tampoc tindríen l'autorització de l'autor de la fotografía perquè ens permeti fer ús d'aquesta per a l'activitat. Bé sigui perquè desconeixem l'autor de la fotografía o bé perquè no tenim la seva autrització per fer-ne ús diria que aquesta situació no és correcta.
La situació C és una mica similar a la situació A; ja que és el professor qui imposa una marca o en aquest cas, una versió concreta d'un programa determinat. Amb aixó pot passar que no tots els alumnes el tinguin i haurien de tenir la llibertat de si tenen un altre programa similar, poder-lo fer servir igualment.
Jo crec que la situació D és la correcta, perquè és en la qual els alumnes tenen la llibertat d'escollir la postal que a ells més els hi agradi o la que prefereixin sigui com sigui la postal, sense que el professor els imposi cap criteri d'elecció. No tenim cap problema amb l'autor ja que en la postal sortirà el seu nom o la seva firma i d'aquesta manera sabrem que la postal està a la venda perquè l'autor ha donat la seva autorització.

dilluns, 12 d’octubre del 2009

Delicious i Notebook de google


A classe em treballat com guardar la informació que trobem a la xarxa o les pagines d’interès d’una manera personal dins de la mateixa xarxa.
D’aquesta manera podem accedir a la informació des de qualsevol ordinador i des de qualsevol lloc, sense la necessitat de guardar-lo en carpetes o en una memòria externa. Per tal de guardar la nostra informació a la xarxa hem conegut dos programes: el notebook del google i el delicious. Amb aquestes dues aplicacions podem desar fragments de textos que ens interessin o directament la pàgina on es troben de manera que desprès només hem d’accedir al nostre conte del delicious o del notebook i recuperar la informació que anteriorment havíem desat.

El notebook és com una mena de ``favorits´´ personalment m’ha semblat més fàcil d’utilitzar, malgrat que el delicious sembla millor, l’únic inconvenient és que el programa esta en angles i pot ser un inconvenient o una dificultat per les persones que no tinguin molt nivell d’aquesta llengua.

el valor del esforç i el treball

dimarts, 6 d’octubre del 2009

El valor del treball i l'esforç per als nens

Aquest és un vídeo que he trobat al “youtube” el qual m’ha cridat molt l’atenció pel seu contingut. E el valor de l’esforç, i lo important que és educar-ho bé.
És molt important que es fomenti aquesta capacitat d’esforçar-se per a aconseguir el que vulguin des de molt petit, quan un nen creix sense haver lluitat per les petites coses de la vida quotidiana és molt probable que es converteixin en adults mediocres, capritxosos e incapaços de posar-se i complir objectius en la vida. El nen ha de sentir motivació per les coses que vol i esforçar-se per fer tot el possible per aconseguir-la.



dijous, 1 d’octubre del 2009

noticia tecnologica

http://www.hoytecnologia.com/noticias/concurso-blog-euskera/132370


Aquesta noticia que parla sobre tecnologia, tracta de una proposta que ha dut a terme l'ajuntament de Bilbao, el qual ha decidit fer un concurs en el qual s'escollirà el millor blog escrit en euskera, i el més original.
El concurs estarà destinat a joves de entre 15 i 30 anys.

He escollit aquesta noticia de caràcter tecnologic donat a que d'aquesta manera els joves s'interessen més per aquestes noves tecnologies i els seus usos.

dijous, 17 de setembre del 2009

Raquel.

Hola!
El meu nom és Raquel. Visc a Barcelona, concretament a Nou Barris i tinc 19 anys.
La meva major afició és el basquet, esport al que jugu desde fa deu anys en un equip que es diu: SESE.
He començat aquesta carrera ja que és allo que m'agradaria fer al futur i d'allo que m'agradaria treballar. Vaig descobrir que era aixó lo que vulia fer gràcies a la meva experiència com a entrenadora de nenes petits de l'escola de bàsquet del meu club, a la filla del meu cosi amb la qual he passat moltes bones estones i a la meva germana la qual ha fet aquesta carrera, s'ha tret les oposicions i esta treballan a una escola.
Desitjo que sigui un bon any per tot el curs!
Raquel.